BusinessNajnovije

Kraš ipak ide u ruke srpskog biznismena: Hrvati se međusobno izdali, prodali akcije radnika?

Iako je trikom izbačen iz trke, Šaranović se opet vraća u igru

Nebojša Šaranović, preduzetnik koji je, tako je izgledalo, ispao iz igre za hrvatski Kraš, dobio je novu šansu da postane balkanski kralj slatkiša. Kako pišu hrvatski mediji u štampanom izdanju, Srbin definitivno preuzima tu kompaniju.

Navodno, Šaranović će početkom godine od braće Pivac potpuno preuzeti vlasništvo.

Tako, zaobilaznim putem, Kraš će postati deo Šaranovićevog poslovnog carstva.

Najznačajnija promena u ovom poslu jeste odluka da braća Pivac prodaju svoje i deonice radnika srpskom preduzetniku.

Podsetimo, rRadnici, dotadašnji vlasnici deonica, prihvatili su 18% jeftiniju ponudu braće Pivac umesto veće ponude koju je nudila formalno kiparska firma Kappa Star Limited, inače manjinskog vlasnika Kraša čiji je vlasnik Nebojša Šaranović optužio upravu Kraš ESOP-a i MI Braća Pivac za “sinhronizovano delovanje”.

Vest da je Kraš ESOP prodao sve svoje deonice Mesnoj industriji braće Pivac kao munja je pogodila region. A tada je kompanija Nebojše Šaranovića za naš portal prokomentarisala:

Od početka su nas upozoravali na sinhronizovano delovanje Mesne industrije Pivac i Kraš Esopa, tako da ovaj razvoj događaja u potpunosti potvrđuje takve spekulacije. To sinhronizovano delovanje je i formalno potvrđeno potpisom ugovora.  Kao što smo više puta rekli, spremni smo da budemo aktivan manjinski akcionar u Krašu, čije će delovanje biti usmereno na dobrobit kompanije i radnika”, rekli su iz Šaranovićeve kompanije Kappa Star Limited.

Šta će i čiji će biti sledeći potez ove sage?

Izvor: biznis.telegraf

Prikaži više

Slični članci

Back to top button
Translate »