Life StyleNajnovijeVijesti

Lego više neće kocke od plastike

Danska kompanija „Lego“ izdvojila je 400 miliona dolara kako bi u narednih deset godina u potpunosti prešla na ekološku varijantu svojih proizvoda.

Nakon što je prošle godine prihvaćena inicijativa da Lego više ne bude pakovan u plastične kese, sada se ide i korak dalje, što će omogućiti da se deca ne igraju plastičnim kockama, već onim izrađenijim od ekološki prihvatljivih materijala.

Za početak, „Lego“ će odustati od plastičnog pakovanja. Trenutno se rade testovi sa novim materijalima. Nakon toga, dolazi i vreme za velike promene koje se odnose na same kocke, koje se danas proizvode od materijala na bazi nafte, odnosno od sirovine koja nije ekološka.

Prema trenutno aktuelnom planu, od plastičnih kocki će se odustati najkasnije do 2030. godine. Mada je još uvek sve u fazi eksperimenta, pretpostavlja se da će se kocke praviti od materijala izgrađenog od šećerne trske.

Inače, najčuveniji svetski proizvođač igračaka, prošlu godinu završio je sa sjajnim poslovnim rezultatima. Prihode su povećali za 19 odsto ili 9,9 milijardi dolara, dok je prodaja uvećana za 13 odsto.

Izvor
biznis.rs
Prikaži više

Slični članci

Back to top button
Translate »