AnalizeBusiness

Vrijeme je novac: poslovne prakse koje svaki dan čine efikasnim

U današnjem sve konkurentnijem poslovnom okruženju, od ključne je važnosti da vaše preduzeće postavi sopstvene sisteme i strategije kako bi moglo da funkcioniše što efikasnije.

Svako uspješno preduzeće zna koliko je važno ukloniti nepotrebne poslovne prakse i sve one procese koji im otežavaju rad i sputavaju ih, a tokom posljednjih godina tehnologija je rapidno napredovala, pružajući preduzećima nova rješenja koja mogu pomoći u sažimanju i usmjeravanju onih zadataka koji tradicionalno iziskuju mnogo vremena.

Iako je lako potražiti načine da budete efikasniji, konkretna primjena ovih novih metoda može se činiti nevjerovatno zastrašujuće. Samo se utješite činjenicom da vam primjena ovih novih procesa zapravo može uštediti pravo malo vremensko bogatstvo, a takođe može pomoći i vašem preduzeću da postigne nove mogućnosti za rast.

Primarni primjer usmjeravanja procesa je mogućnost praćenja kada klijenti dobijaju i otvaraju fakture. Tako možete uštediti bezbroj sati, jer svi u vašoj kompaniji mogu da pristupe istim informacijama jednostavnim pritiskom na dugme, pomažući vam da postanete efikasniji i jdelotvorniji u cjelini.

Poslovne prakse koje svaki dan čine efikasnim

Pogledajmo samo nekoliko drugih načina na koje možete da pomognete svom preduzeću da se organizuje i efikasnije u budućnosti.

Automatizacija zadataka gdje god je to moguće

Bilo da se radi o platnom spisku ili praćenju nivoa zaliha u magacinu, postoji mnogo načina za automatizaciju svakodnevnih procesa u vašem poslu. Vlasnicima preduzeća danas je na raspolaganju bezbroj softverskih rješenja koja su posebno dizajnirana da obezbijede da se vaši poslovni zadaci završavaju brzo i efikasno.

Koristeći automatizaciju, imaćete više vremena da se posvetite hitnijim ili vremenski zahtjevnijim i osjetljivijim obavezama, čime ćete osloboditi velike dijelove svog radnog dana, koji se potom mogu potrošiti na istraživanje načina za potencijalni rast poslovanja.

Važno je zapamtiti da se troškovi kratkoročno mogu povećati dok se novi sistemi implementiraju. Međutim, nakon što počnu obavljati svoju funkciju i unaprijede posao kako je to i predviđeno, moći ćete uživati u značajnom smanjenju troškova i mnogo više slobodnog vremena koje možete da potrošite kako god želite.

Značaj govorne komunikacije

Iako slanje poruka ili mejlova ponekad može biti prednost kada su ljudi trenutno van kancelarije ili su previše zauzeti da bi primali pozive ili prisustvovali sastancima, to takođe potencijalno može negativno uticati na produktivnost. Informacije u mejlovima i porukama se prilično lako mogu zaboraviti ili zagubiti, zbog čega se radnici mogu osjećati zbunjeno i odvojeno od svojih kolega. Razgovarajući, bilo licem u lice, telefonom ili putem konferencijskog video poziva možete brzo da vratite sve na pravi put.

Sa više vremena provedenog u direktnom kontaktu, čak i putem digitalnih kanala, na pitanja se može odgovoriti odmah, može se razgovarati o projektima i brzo donijeti odluke, čime se značajno smanjuje neophodno vrijeme u poređenju sa dugim i neefikasnim lancima poruka.

Neka svi vaši zaposleni budu u toku sa dešavanjima

Kao što je ranije navedeno, komunikacija je ključni dio osiguravanja efikasnog poslovanja vašeg preduzeća. Upravo iz tog razloga se preporučuje da sve organizacije nastoje da održavaju redovne desetominutne poslovne sastanke svakih nekoliko dana ili jednom sedmično kako bi se održavao odnos i protok informacija sa osobljem, kao i da bi svi bili u toku sa poslovanjem i da bi se riješila sva eventualna pitanja koja se pojave.

Primjenjivanjem ovog pristupa možete pokazati da je rukovodstvo svjesno tekućih problema i omogućava osoblju da iznese svoje viđenje i mišljenje o načinima na koje mogu da se nose sa bilo kojom situacijom koja im se predoči. Štaviše, održavanje redovnih poslovnih sastanaka takođe može u velikoj mjeri da pomogne vašoj organizaciji ili preduzeću tokom primjene nekih novih procedura. Bilo koji potencijalni problem, povod za zabrinutosti ili razvoj događaja se može raspraviti unaprijed, starajući se o tome da se kompletno osoblje osjeća saslušano, kao i da ostane u toku.

Ne budite opsjednuti sitnicama

U potrazi za efikasnošću, neki vlasnici preduzeća se ponekad fiksiraju na određene zadatke. Međutim, osim ako nisu izuzetno značaju za svakodnevno poslovanje ili budući rast kompanije, onda zaista nisu vrijedni vašeg vremena.

Pokušavajući da otklonite sve sitne smetnje koje se javljaju iz dana u dan, lako se može dogoditi da previdite važnije stavke vašeg rasporeda, što može dovesti do problema u vašem poslu. Izbjegavajte stres oko sitnica tako što ćete maksimalno iskoristiti resurse koji vam stoje na raspolaganju.

Ako vaše preduzeće primjeni sve ove poslovne prakse, ili čak samo neke od njih, možete očekivati da će doći do velikog povećanja produktivnosti i efikasnosti. Često je lako upasti u rutinu korištenja procesa koji su zastarjeli i neefikasni kako vam vrijeme prolazi. Imajte na umu da nedostatkom ponovnog pregleda bilo kakvih zastarjelih procesa potencijalno trošite i vrijeme i novac koji bi bilo bolje potrošiti negdje drugdje.

Stalnim preispitivanjem i preciznim podešavanjem vaših poslovnih procesa možete da osigurate da vaše poslovanje nastavi da funkcioniše kao dobro podmazana mašina kako biste mogli sa povjerenjem da utičete na njen rast, razvoj i napredak.

Izvor
The Business Woman Media
Prikaži više

Slični članci

Back to top button
Translate »