AktuelnoVijesti

Telekom Srbija pokreće regionalni projekat: Bloomberg Adria kreće 2022.

Bloomberg Media i Mtel Swiss, medijska kompanija u većinskom vlasništvu Telekom Srbija, u petak su najavili sporazum o stvaranju prve multiplatformske mreže za poslovne vesti u jugoistočnoj Evropi sa centrima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH i Severnoj Makedoniji

S planom da počne sa radom 2022. godine, Bloomberg Adria će pružati poslovne i finansijske vijesti, analize i podatke za sve veću zajednicu donosilaca poslovnih odluka i budućih lidera u regionu, putem televizije, štampanih i digitalnih medija kao i mobilinih i društvenih mreža, navodi se u saopštenju.

Bloomberg Adria će koristiti snagu 2.700 novinara i analitičara iz Bloomberg News iz 120 zemalja i stvoriti izvor vijesti koji će kombinovati lokalno izveštavanje sa opsežnim pokrivanjem privreda i tržišta širom sveta.

Sastojaće se od prevedenog Bloomberg News sadržaja i sopstvenih izveštaja, proizvedenih u specijalizovanim uredničkim centrima u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu i Skoplju.

„U Bloomberg Media odlučni smo da izgradimo vodeću multiplatformsku, globalnu medijsku kompaniju za biznis i finansije, pružajući pouzdan sadržaj zasnovan na podacima“, rekla je Soo Kang, globalna direktorka Bloomberg Media Distribution.

Ona je dodala da Bloomberg Adria proširuje globalno prisustvo na novu publiku u jugoistočnoj Evropi koja traži vrhunske, globalne poslovne vesti koje će im pomoći da budu informisani.

Generalni direktor kompanije Telekom SrbijaVladimir Lučić, navodi da je u poslovnom svetu koji se menja nezabeleženom brzinom, dostupnost relevantnih, tačnih informacija i nezavisnih stručnih analiza od presudnog su značaja za donošenje dobrih poslovnih odluka.

„Bloomberg je već dugo sinonim za pouzdane poslovne informacije i uzbuđeni smo što ćemo kroz stvaranje Bloomberg Adrije sarađivati sa Bloomberg Medijom, kako bismo u Srbiju i na regionalno tržište doneli tačne i pouzdane poslovne vesti“, rekao je Lučić.

Izvor
Media Marketing
Prikaži više

Slični članci

Back to top button
Translate »