Life Style

Poštanske marke u čast grupe Rolling Stones

Britanski Royal Mail (Kraljevska pošta) u utorak je objavio da će izdati poseban set od 12 poštanskih maraka “u znak počasti jednoj od najdugovječnijih rock grupa svih vremena”- Rolling Stonesima, u godini u kojoj legendarni rockeri obilježavaju šezdesetu godišnjicu zajedničkog djelovanja.

Na markama će biti ovjekovječeni njihovi nastupi širom svijeta.

Na osam poštanskih maraka bit će prikazani frontman Mick Jagger, gitaristi Keith Richards i Ronnie Wood i pokojni bubnjar Charlie Watts na koncertima u raznim dijelovima svijeta, od londonskog Hyde Parka u srpnju 1969. do East Rutherforda u New Jerseyju u kolovozu 2019.

Na preostale četiri marke su po dvije slike svih članova benda zajedno i dva postera njihovih svjetskih turneja.

Watts je umro prošle godine u dobi od 80 godina.

“Malo je bendova u povijesti rocka uspjelo stvoriti tako bogatu i ekspanzivnu karijeru kao Rolling Stonesi”, rekao je David Gold, direktor za odnose s javnošću Royal Maila.

On je dodao : “Stvorili su neke od najikoničnijih i najnadahnutijih albuma u modernoj glazbi, a njihovi se nastupi uživo mogu nazvati revolucionarnima”.

Rolling Stonesi su osnovani 1962. jedan su od najuspješnijih i najdugovječnijih rock bendova na svijetu, koji je po procjenama prodao više od 240 milijuna ploča diljem svijeta i usput dobio brojne nagrade, među kojima i tri Grammyja.

Izvor
IndexPhoto: RollingStones.com
Prikaži više

Slični članci

Back to top button
Translate »