AktuelnoNajnovijeVijesti

Šta generacija Z očekuje od poslodavaca?

Zabluda koja vlada jeste da su oni, rođeni između 1997. i 2012. godine, protiv tradicionalnih profesija, te da se bave, odnosno žele da se bave samo inovativnim zanimanjima.

S druge strane, istina je da ova generacija hoće da firme za koje rade shvate šta su im prioriteti i zašto nešto traže, a onda i da stvore radna mesta koja ispunjavaju ta očekivanja mladih (i budućih) radnika.

Kako bi se stalo na put raznim mitovima koji kruže o njima, vezano za posao, u SAD je sprovedeno istraživanje potreba i želja 500 predstavnika generacije Z, uzrasta od 18 do 24 godine.

Cilj je bio da se sazna šta generacija Z želi i kako firme mogu da im izađu u susret, ne bi li privukle i zadržale te talentovane i kreativne mlade ljude.

Istraživanje na koje se poziva firma “Fast Company” pokazuje koja su im tri uslova da se ispune posebno važna

1.Plata i benefiti

Generaciji Z je plata vrlo važna, jer je 61 posto ispitanika reklo upravo da su im plata i beneficije – presudni faktor.

U anketi se istakao i rad na daljinu, koji se smatra prednošću među mlađom generacijom.

Ipak, nije im presudan. Samo 34% ispitanika rad na daljinu doživljava tako.

2.Briga o mentalnom zdravlju

Iznenađenje je, možda, još jedna oblast koja je bitna ovoj generaciji, a to je briga o mentalnom zdravlju, budući da je 51 posto ispitanika ovaj faktor svrstalo među tri najvažnija najvažnija.

Dakle, iz toga zaključujemo da bi poslodavci, koji žele da zaposle mlade ljude, trebalo da više pažnje posvete mentalnom zdravlju i blagostanju.

Prema studiji Nacionalnog instituta za zdravlje, svaki treći adolescent, uzrasta od 13 do 18 godina, iskusio je anksiozni poremećaj.

Osim toga, broj samoubistava među tinejdžerima porastao je za 56 posto, u periodu između 2007. i 2017. godine.

3.Plaćeno bolovanje i terapije

Još jedna značajna stvar koju generacija Z želi jeste plaćeno bolovanje, poput bolovanja posvećenog brizi o svom mentalnom zdravlju.

Takođe, očekuju da im poslodavac ponudi različite terapije i da naglasi ravnotežu između posla i slobodnog vremena.

I prema jednoj ranijoj studiji Deloitte generacija Z, čak i više od milenijalaca, cijeni posao koji im omogućava uravnotežen životni stil s naglaskom na fizičko, mentalno i socijalno blagostanje.

Žele fleksibilnost i kontrolu nad svojim dnevnim rasporedom.

Primjerice, žele imati mogućnost poslijepodne otići na liječnički pregled i da zbog toga ne osjećaju kako će to ostaviti loš dojam o njihovoj radnoj etici.

Poslodavci moraju razmotriti mogućnosti fleksibilnog radnog vremena, rada od kuće i trajni sustav benefita poput plaćenog wellnessa, članstva u teretani i slično.

Izvor
Telegraf.rsPhoto: Pixabay
Prikaži više

Slični članci

Back to top button
Translate »