Life Style

Igrica Wordle je hit na netu

Wordle je malena mozgalica s riječima koja se igra kroz internetski preglednik, a 200-tinjak dana nakon što je izrađena, postala je globalni hit zbog svoje zarazne jednostavnosti.

Britanac Josh Wardle i njegov partner kod kuće su igrali igru koju su osmislili, a onda je Joshu, inače softverskom inženjeru, jednog dana palo na um njihovu igru pretvoriti u web aplikaciju. Sjeo je i stvorio web igricu pogađanja riječi, nazvao ju je Wordle (igra riječi s vlastitim prezimenom), i učinio je dostupnom svima.

Bilo je to prije više od pola godine, koliko za igru gotovo nitko nije znao, a onda je odjednom – kako to obično biva – postala hit.

O čemu se, dakle, radi?

Wordle je jednostavna igra kojoj se pristupa putem bilo kojeg internetskog preglednika s bilo koje platforme na https://www.powerlanguage.co.uk/wordle/.

Nema oglasa, nema plaćanja, nema prijave korisnika. Sve što treba jest posjetiti Wordle i riješiti dnevni zadatak.

Igra se sastoji od pogađanja riječi iz engleskog rječnika, koje se sastoje od pet slova. Upisivanjem neke riječi Wordle će vam pokazati sastoji li se zagonetna riječ od slova koja ste upisali. Žutim će biti označena slova koja su u traženoj riječi, a zelenim ona koja su pritom i na pravom mjestu. Vaš je zadatak u najviše šest pokušaja pogoditi koju je riječ Wordle tog dana zadao. Nakon toga morat ćete čekati sljedeći dan i sljedeću zagonetku. I to je sve.

Nakon što riješite dnevni zadatak, igra će vam ponuditi da svoj rezultat, u obliku svojevrsnog grafikona s napretkom, podijelite na društvenim mrežama.

Upravo činjenica da se ovi misteriozni šareni kvadratići s vremena na vrijeme dijele po društvenim mrežama zainteresirala je brojne igrače.

Izvor
Bug.hrPhoto: Pixabay
Prikaži više

Slični članci

Back to top button
Translate »