AktuelnoCrna GoraNajnovijeVijesti

Ministar o rastu plata u Crnoj Gori: Građani će moći da kupe kola ili tri krave

Prosječna zarada od 530 evra neto će od 1. februara sa “Evropom sad” porasti na 660 evra, kazao je ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović.

“Ovo mjesečno povećanje od 130 evra na godišnjem nivou znači dodatnih 1.500 evra. Tako da će jedna porodica sa prosječnim primanjima sa ‘Evropom sad’ imati godišnje povećanje od čak 3.000 evra”, napisao je ministar na svom Twitter profilu.

Kako je istakao, to znači da će moći dodatno da priušte “nova polovna kola ili neko egzotično putovanje na Kubu”.

Takokođe je još napisao: “Ili cjelokupne troškove osnovnih studija za svoje dijete ili možda 3 krave za povratak na selo ili još mnogo štošta što će njihove živote učiniti ljepšim”.

A svi koju se ne budu pridržavali povećanja zarada koje predviđa program “Evropa sad” biće kažnjeni, najavio je ministar ekonomskog razvoja.

On je na konferenciji za novinare saopštio da je držana prva sjednica Vladinog Koordinacionog tima koji će pratiti primjenu programa Evropa sad.

“To je program koji je normiran da bude win-win i za radnike i poslodavce. Prosječna plata će biti povećanja sa 530 na oko 670 eura, to je veliko povećanje životnog standarda. Program donosi povećanje neto zarade i smanjenje poreskog opterećenja za najveći dio poslodavaca”, tvrdi Milatović.

Prema njegovim riječima, primjena programa “Evropa sad” je u fokusu Vlade.

“Sve ćemo uraditi kroz naše uprave da se program implentira kako je zamišljen. Uprava prihoda posjeduje podatke o svim zaradama u Crnoj Gori i radiće se uporedna analiza koja će poslužiti za dodatnu provjeru koja će uslijediti kako bi se osigurala primjena Evropa sad. U fokusu Poreske uprave će biti primjena programa i da će svi koji ga ne budu primjenjivali biti kažnjeni, neće biti neselektivnosti”, navodi Milatović.

Izvor
B92Photo: PixabayPobjeda
Prikaži više

Slični članci

Back to top button
Translate »