AktuelnoBusinessNajnovijeVijesti

Potez “Kraša”: Na keks “Domaćica” dopisana zanimanja

“Krašev” popularni keks “Domaćica” ima novi dizajn, koji je već izazvao val reakcija na društvenim mrežama.

“Domaćica i umjetnica”, “Domaćica i programerka”, “Domaćica i menadžerica”, “Domaćica i pravnica”…, samo su neki od naziva novog ruha popularnog keksa.

Sve to, naravno, nije prošlo bez brojnih reakcija na društvenim mrežama. Mnogi smatraju da nema potrebe za tolikom pretjeranom političkom korektnošću. Drugi, opet, smatraju da je to dobra ideja.

“Kad keks bude samo “programerka” ili “menadžerica”, a da pored toga postoji “domaćin” (nezaposleni muškarac koji vodi brigu o kući i ručku) imat će smisla geneder politika Kraša”, napisala je jedna korisnica na Twitteru, prenosi N1.

“ Pokušavaju se malo igrati riječima. Dakle, ne stvaraju novi brend, nego koriste isto ime uz kreativne ideje. Nije idealno, ali svaki pomak nije status quo. Odličan primjer mi je Dorina&čvarci, rasprodano, lista čekanja… Baš PR-ovski top odrađeno”, smatra jedna korisnica.

Oglasio se i “Kraš”

Oglasili su se i iz “Kraša” i objasnili koji je bio cilj ove kampanje.

“ Cilj je naše nove kampanje Domaćica podići svijest javnosti o važnosti i kompleksnosti obveza koje u kućanstvu najčešće preuzimaju žene te osvijestiti da je briga o domaćinstvu zajednički posao svih ukućana. S tim smo ciljem, ponajprije kako bismo privukli pažnju građana i otvorili važnu temu, na police kao prvi korak kampanje stavili Domaćicu u posebnom izdanju. Na kutije smo uz natpis Domaćica dodali i nekoliko čestih zanimanja, koliko nam proizvodni proces dozvoljava, kako bismo podsjetili na to da da su žene, uz svoj posao koji obavljaju na radnom mjestu, najčešće one koje svakodnevno brinu i o domaćinstvu. Kampanjom želimo potaknuti sve članove društva da preuzmu svoj dio obveza i odgovornosti u domu kako bi raspodjela poslova u domaćinstvu bila ravnopravna”, rekli su iz kompanije.

U sljedećoj će fazi kampanje na društvenim mrežama kroz izazove poticati građane da preuzmu obavljanje kućanskih poslova na sebe i dokumentiraju konkretne aktivnosti kojima sudjeluju u ravnopravnoj podjeli poslova u kućanstvu.

” Dio kampanje bit će i edukacija mladih generacija o vlastitoj odgovornosti prema kućanskim obvezama i važnosti pravedne podjele kućanskih poslova među svim članovima kako bismo ih potaknuli da od djetinjstva stvaraju ispravne navike i usvoje ih za budućnost”, rekli su iz “Kraša”.

Izvor
Poslovni.hrPhoto: Agencije
Prikaži više

Slični članci

Back to top button
Translate »